Malzemeler
kişi sayısına göre değişebilir tabi.
4 adet
enginar içi
300 gram iç
bakla
300 gram
enginar sapı
2 adet taze
soğan
2 adet taze
sarımsak
1 adet
dereotu
Un tuz limon
Önce bütün
malzemeleri yıkıyoruz tabii. Derin ve büyük bir kabın içerisine tepeleme bir
tahta yemek kaşığı un döküyoruz, bir miktar tuz, bir limon sıkıyoruz, bir
bardak da su. Enginarları doğruyoruz, saplarını doğruyoruz, bunları ve iç
baklaları bu un tuz limonlu suya atıyoruz. Onlar beklerken taze soğanları ve
taze sarımsakları doğruyoruz, dereotunu da doğruyoruz.
Tencereye
unlu sudan aldığımız malzemeyi koyuyoruz. Üstüne de taze soğan ve sarımsakları
ekliyoruz, dereotunun da yarısını. Sonra bu unlu sudan bir bardak alıp
tencereye ekliyoruz. Biraz da tuz koyup iki tane de kesmeşeker atıyoruz. Başka
su veya malzeme yok.
Çok kısık
ateşte yaklaşık kırkbeş dakika pişiyor. Pişerken kontrol edip suyu çekmişse
istersek unlu sudan biraz koyabiliriz, istersek tuz da. Pişince tencerede
üstüne dereotunun diğer yarısını serpiyoruz.
yaa deepsii ben hiç denemedim enginar senin tarifinle yapacağım çok güzel görünüyoo eline sağlıık :)
YanıtlaSilsessiz gemi.
Silkolay tarif bu çok da iştahlı :)
Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.:)
YanıtlaSileğitim pınarı.
Silteşekkürler :)
Denemek lazım. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilebemkuşağı.
Silçok güzel ya denee :)
Sebze yemeklerini çok seven birisi olarak nefis görünüyor:)
YanıtlaSilgülten.
Silhıhım nefiss :)
Hiç yemek ayrımam ama tek yiyemediğim yiyecek bakla:( Çok ağır bana.
YanıtlaSilEnginarla bakla bizde de aynen böyle pişer.Seven çok sever, yiyemeyen yanından geçmez.
Ellerine sağlık.
mehtap.
Silhımm sevmeyen de olabiler tabii :)
Annem o kadar çok severdi ki bakla... Ben de inadına sevmezdim. Büyükannemle ikisi ayıklarken bir yanda da içlerini yerdi annem. Of neyini seviyorsunuz şunun diye burun kıvırırdım. Onlar da otuzundan sonra seversin derlerdi. İnanmazdım ama doğruymuş. Otuzdan sonra bakla sever oldum :) Eline sağlık, afiyet olsun!
YanıtlaSilmanxcat.
Silha haaa iyi olmuş şimdi sevmen :)
Ouuuu vitamin deposu hamarat diyippp:):)
YanıtlaSilkahve zamanı.
Silya çok lezzetli amaa :)
Bakla çok sevdiğim bir yemek değil ama degisik şekillerde deneyip kendime sevdirmeye çalışıyorum:) teşekkürler deep , eline sağlık...
YanıtlaSilcamdan düşler.
Silhımm bunu dene o zaman enginarla daha kolay olur yemek :)
Enginarın en çok dolmasını severim:) Ama böylesi de iyidir:) Afiyetler olsun!
YanıtlaSilklio.
Sildolması da güzel tabii ama benim favorim bu :)
böyle hiç yemedim ama bu ara enginarı canım çok çekiyor. severim bunu bence :) eline sağlık afiyet olsunn ;)
YanıtlaSilfarklı diyarlar.
Silsevilmez mi buuuu :)
Oooo bakayım Deep napıyor dedim tam da yerine gelmişim. Yalnız bu bozgırın Angarasında enginarı bekle ki bulasın.
YanıtlaSil😒 Ah İzmirim:)
n.narda.
Silangarada da vardır yaa enginar mutlaka :)
Ben çok sevmem ama annem sever :D eline sağlık :) son yazımdasınız bakmayı unutmayın :)
YanıtlaSilgamzeli kız.
Silsen de sev hihihi :)
Enginer severim ama bakla sevmediğim tek sebze sanırım.
YanıtlaSilada denizi.
Silhımmm pekii :)
Bayılırım. Giritli yemeği:)) Çocukken evde çok pişerdi. Eşim de baklayı sevmediği için pek yiyemiyorum. Sen oradan bir tabak gönder bana:)))
YanıtlaSilkaystros tyrha.
Silya bakla sevmeyenler de varmış demekki :)
Bu hafta aldığım enginarı dolma yapmak için niyetlenmeseydim tarifin tam benlikti. En kısa sürede değerlendireceğim. Hem enginar hem bakla kara kalp ben :D
YanıtlaSiloh yoon joo.
Sileveet twitini gördüm :) bu da nefis :)
Ama bakla sevmiyorum :( denicem sırf sağlık içinnnn eline sağlık!
YanıtlaSilmavinin denizi.
Sililaç mı bu ayol :)
Ah, çok ama çok severim fakat inanılmaz pahalı yaa...bu sene zaten her şey sebze, meyve çok pahalı:(
YanıtlaSileline sağlık, afiyet olsun. :)
bücürük ve ben.
Sileveey bu yemeği az yaptım, yine de 30 TL tuttu malzemeler :)
Çok severim eline sağlık 😊
YanıtlaSilderya.
Silben de ben deee :)