23 Nisan 2021 Cuma

ENGİNARLI BAKLA

 


Malzemeler kişi sayısına göre değişebilir tabi.

4 adet enginar içi

300 gram iç bakla

300 gram enginar sapı

2 adet taze soğan

2 adet taze sarımsak

1 adet dereotu

Un tuz limon

Önce bütün malzemeleri yıkıyoruz tabii. Derin ve büyük bir kabın içerisine tepeleme bir tahta yemek kaşığı un döküyoruz, bir miktar tuz, bir limon sıkıyoruz, bir bardak da su. Enginarları doğruyoruz, saplarını doğruyoruz, bunları ve iç baklaları bu un tuz limonlu suya atıyoruz. Onlar beklerken taze soğanları ve taze sarımsakları doğruyoruz, dereotunu da doğruyoruz.

Tencereye unlu sudan aldığımız malzemeyi koyuyoruz. Üstüne de taze soğan ve sarımsakları ekliyoruz, dereotunun da yarısını. Sonra bu unlu sudan bir bardak alıp tencereye ekliyoruz. Biraz da tuz koyup iki tane de kesmeşeker atıyoruz. Başka su veya malzeme yok.

Çok kısık ateşte yaklaşık kırkbeş dakika pişiyor. Pişerken kontrol edip suyu çekmişse istersek unlu sudan biraz koyabiliriz, istersek tuz da. Pişince tencerede üstüne dereotunun diğer yarısını serpiyoruz.




36 yorum:

  1. yaa deepsii ben hiç denemedim enginar senin tarifinle yapacağım çok güzel görünüyoo eline sağlıık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessiz gemi.

      kolay tarif bu çok da iştahlı :)

      Sil
  2. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.:)

    YanıtlaSil
  3. Denemek lazım. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Sebze yemeklerini çok seven birisi olarak nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  5. Hiç yemek ayrımam ama tek yiyemediğim yiyecek bakla:( Çok ağır bana.
    Enginarla bakla bizde de aynen böyle pişer.Seven çok sever, yiyemeyen yanından geçmez.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mehtap.

      hımm sevmeyen de olabiler tabii :)

      Sil
  6. Annem o kadar çok severdi ki bakla... Ben de inadına sevmezdim. Büyükannemle ikisi ayıklarken bir yanda da içlerini yerdi annem. Of neyini seviyorsunuz şunun diye burun kıvırırdım. Onlar da otuzundan sonra seversin derlerdi. İnanmazdım ama doğruymuş. Otuzdan sonra bakla sever oldum :) Eline sağlık, afiyet olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. manxcat.

      ha haaa iyi olmuş şimdi sevmen :)

      Sil
  7. Ouuuu vitamin deposu hamarat diyippp:):)

    YanıtlaSil
  8. Bakla çok sevdiğim bir yemek değil ama degisik şekillerde deneyip kendime sevdirmeye çalışıyorum:) teşekkürler deep , eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. camdan düşler.

      hımm bunu dene o zaman enginarla daha kolay olur yemek :)

      Sil
  9. Enginarın en çok dolmasını severim:) Ama böylesi de iyidir:) Afiyetler olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. klio.

      dolması da güzel tabii ama benim favorim bu :)

      Sil
  10. böyle hiç yemedim ama bu ara enginarı canım çok çekiyor. severim bunu bence :) eline sağlık afiyet olsunn ;)

    YanıtlaSil
  11. Oooo bakayım Deep napıyor dedim tam da yerine gelmişim. Yalnız bu bozgırın Angarasında enginarı bekle ki bulasın.
    😒 Ah İzmirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. n.narda.

      angarada da vardır yaa enginar mutlaka :)

      Sil
  12. Ben çok sevmem ama annem sever :D eline sağlık :) son yazımdasınız bakmayı unutmayın :)

    YanıtlaSil
  13. Enginer severim ama bakla sevmediğim tek sebze sanırım.

    YanıtlaSil
  14. Bayılırım. Giritli yemeği:)) Çocukken evde çok pişerdi. Eşim de baklayı sevmediği için pek yiyemiyorum. Sen oradan bir tabak gönder bana:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaystros tyrha.

      ya bakla sevmeyenler de varmış demekki :)

      Sil
  15. Bu hafta aldığım enginarı dolma yapmak için niyetlenmeseydim tarifin tam benlikti. En kısa sürede değerlendireceğim. Hem enginar hem bakla kara kalp ben :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oh yoon joo.

      eveet twitini gördüm :) bu da nefis :)

      Sil
  16. Ama bakla sevmiyorum :( denicem sırf sağlık içinnnn eline sağlık!

    YanıtlaSil
  17. Ah, çok ama çok severim fakat inanılmaz pahalı yaa...bu sene zaten her şey sebze, meyve çok pahalı:(
    eline sağlık, afiyet olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bücürük ve ben.

      eveey bu yemeği az yaptım, yine de 30 TL tuttu malzemeler :)

      Sil
  18. Çok severim eline sağlık 😊

    YanıtlaSil