18 Ağustos 2022 Perşembe

GÜNCE 3

 




Sevgili günlüğüm Nalan,

Ay saçımı tarıyordum. Şimşek çakınca korktum elime kramp girdi tarağı çok sıkı tutmuşum korkunca.

Dizi izlerken hep not tutmak lazım. Yeni başlayan dizileri izlerken hangi bölümde kaldığını yazması lazım insanın. Karışabiliyor. Dram dizilerinde bazen ağlamak hoş oluyor. İnsanın gözleri kaplumbağa gibi olsa da.

Balkondan duydum. Bir kuşu var komşunun kızının. Kız anime izlerken kuş da kendisiyle konuşuyor sanıyor birileri, o da konuşuyor, animedeki sesler kuş sesi gibi. Onlar hızlı konuşunca kuş da hızlı hızlı konuşup çıldırıyor, ne dediği anlaşılmıyor muhabbet kuşunun. Kuşa öğretmişler ha ha demeyi bazen durduk yere ha ha diyor. Yazın pencereler açık ya duyuluyor.

Akrabalar hep ayrı şehirlerde olunca insan yeğenlerini kuzenlerini göremiyor yani artık insan görünce bir gün karşılaşınca yavrum bana hala diyebilirsin, teyze diyebilirsin diyeceğiz. Onları sevme keyfinden de azarlama keyfinden de mahrum kalıyoruz.

Rüya yakalayan duvar süsleri var ya, Amerikan yerlilerinin yani aslında, dream catcher’lar, bunlar ters çalışıyor bence. Normalde bizlerin rüya görmesini engellemeleri gerekiyor, başucumuza duvara asınca, öyle olmuyor işte, rüya yakalıyorlar bana getirmek için.

Saksılarda yetiştirdiğimiz şeyler ölünce yine boş boş da olsa toprağı sulamak hoş oluyor. Anneannemin küpe çiçeğini severdim küçükken. Şarkı söylerdim ona.

Küçükken kaldığımız lojmanda aileler toplanıp okey oynarlardı. Yere kocaman beyaz bir çarşaf serer üzerinde oynarlardı, ben de dizlerinde uyurdum onlar oynarken gitmezdim odama kimse uyumuyor diye, etraflarında dolaşıp yerde kalan taşlardan toplar kendime oyun kurardım.

31 yorum:

  1. Karanfil en sevdiğim çiçekler arasında. Çocukluğumda çok vardı pencere önünde buram buram kokardı koklamalara doyamazdım.
    Bizim çocukluğumuzda da çarşaf üzerinde kağıt oynamışlığımız vardır, papazlı bir şeydi ismi. Yıllar var ki elime deste almadım.
    Online izleyebiliyorum ya artık :) ; google tarayıcısında sağ üstte profil resmimizin hemen yanında yarısı dolu yarısı beyaz bir işaret var üzerine gelince 'yan paneli göster' diyor. Mevcut sekmeyi oraya kaydediyorum hiç karışmıyor böylece. Master's Sun'da 5 bölüm bitirdim. Bulaşık yıkarken izliyorum :)) Şahane bir şeymiş. Nalan'a selamlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film gündemi.

      nete baktım, papaz kaçtı herhalde :) master's sun oleeey :)

      Sil
  2. İnsanın gözleri kaplumbağa gibi olsa da... Bu cümleyi sevdim deep :) akrabalar keşke farklı şehirlerde daha çok olsa diyorum aynı şehirde muhabbetler bile aynı kalıyor sanki zaman durmuşçasına... Selamlar deep, kalemine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. camdan düşler.

      ay evet akraba akrep bile derler yaa, uzak olsunlar de mi :)

      Sil
  3. Selam deep akrabalar hep farklı şehirde kızım Ankara'da torunlar yaz için Datça'da Ben Bir Ege yaptım ardından Ankara şimdi Sinop. Oğlum Almanya Gisen.Bize gurbet düştü deep. Boş saksıları sulamak eğer içinde tohum kalmışsa benim semizotları varmış çoştu topladım Sinop'a getirdim yarın yemek yapayım.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. parıldayan çiçek.

      ayy ne güzel geziyon sen eveet :) oo semizotu ne güzel yemek :)

      Sil
  4. ilahi deeptone! bir cirpida okunan, lezzetli bir yazi!! mm yanina da cikolatali browni, starbuckstan oatmilk li kahve. yoksa bir de kuruvasan mi? ay neydi konu pardon. hamileyim ya aklim hep yemeklere gidiyor^^
    cok guzel bir gunluk, eline saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesf-i blogger etkinligimize beklenmektesiniz deep!

      Sil
    2. edischar.

      ha haaa oh ne güzel ye ye :) etkinliğe katılcam, duyurcam :)

      Sil
  5. günce yazılarını özlemişiiim oleey :D benim de muhabbet kuşum çakıl vardı ayy özlüyorum onu çok güzel konuşurduu :) akrabalar evet artık uzakta olunca kuzenler yeğenler her görüşmede yeniden tanışmak gerekiyor küçük oldukları için :) bence de rüya kapanının görevi yanlış biliniyoo :D küstüm çiçeği ve karanfil hmm ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessiz gemi.

      çakıl ayyyy :) rüya kapanı ha haa sende de çalışmaz :)

      Sil
  6. Annemin de bir zamanlar küpe çiçekleri vardı ve çok severdi :) Hatta bir gün o çiçeklerle fotoğraflarını çekmemi istemişti. Sonradan öldüler tabi ama hatırası hala güzel :) Hey bu arada Edischar'ın etkinliği yeniden buraları aktif hale getirecek gibi duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. taha akkurt.

      küpe çiçeği anısı güzelmiş :) etkinlik hıhıms :)

      Sil
  7. Şu rüya yakalayacı konusunda bende öyle düşünmedim değil. :)

    YanıtlaSil
  8. Ne tatlı, bunları okumak beni rahatlatıyor Deepcim eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. Çocukken kalabalıkta uyumak çok güzel oluyordu :)

    YanıtlaSil
  10. Komşunun kuşu gülümsetti ha ha :) Düş kapanı kötü rüyaları yakalayıp uzaklaştırmak için derler,de senin rüyaların baya iyi,uyurken başka bir boyutta yaşadığına inanıyorum ben senin, beni de götürsen keşke ara sıra oralara, yokuştan yuvarlanan portakalları toplayıp zombilere fırlatırız falan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aytacrafts.

      ha haaaa sen de görüyorsundur da hatırlamıyorsunduuur :)

      Sil
  11. ilkay.

    rüyalarını yaz bize deee eveey :)

    YanıtlaSil
  12. TV Time diye bir uygulama var, hangi bölümdesin hangi dizileri izliyorsun onları bir arada tutabilirsin orada. Ben yıllardır kullanıyorum, çok işime yarıyor. Yeni bölümler/sezonlar yayınlanınca haber de veriyorlar :)

    Bu yazı çok tatlıydı yaa, bitince üzüldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vulnicure.

      tv time tamam bakayım bir, üstte film gündemi de bir yöntem dedi, o da iyiye benziyor :) günlüklerimden kesitler yazıyom evet bazen :) yazarım yine :)

      Sil
  13. Animedeki sesler kuş sesi gibi çok iyi:D

    YanıtlaSil
  14. Bazen dram dizileri bahane, ağlamak şahane oluyor. Sanırım bahane lazım ya da ağlayışımızı taçlandırmak. Boş kalan toprak da dikkatimi çekti, hala sulamamız anmak isteyişimizden mi acaba? Bitmeyen sorular serisi :) Okumak keyifliydi, düşüncene sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ruh mırıltısı.

      evet insan tatlı tatlı ağlıyor değil mi? :) teşekkür ederim :) hoşgeldiin :)

      Sil
  15. Gerçekten kuş gibi cik cik konuşuyorlar 😃

    YanıtlaSil