6 Eylül 2022 Salı

TREN

 



Rüyamda pencereden dışarı bakıyorum. Karşımda bir yol upuzun ilerliyor, bir ev var, yolların kesiştiği yerde, o yüzden hem o uzun caddeyi karşımda görüyorum hem de sağa ve sola doğru evin önünden yol devam ediyor. Yani T biçimli bir yol, ev T’nin tepe noktasında.

Sabah erken saatler, ışık parlak ama zayıf ince bir ışık. Bir ses duydum. Deprem sesi değil. Korkutan sarsan bir ses. Sesin dediğine göre korkunç günlerin başlangıcıymış. Daha önce bu günün geleceğini söylemiş ama dinlememişiz insanlar olarak. Kötü kalpli olan herkes cezalandırılacakmış. Ama yeterince iyi olanlar da cezalandırılacakmış.

Ardından, gökten siyah bulutlar şekillenip bir tren gibi göründüler. Hava hala açık ve parlak renkliydi ancak siyah buluttan kocaman birkaç tane tren vardı. Trenleri korkunç birer yaratık kontrol ediyordu. Boştular sadece o yaratıklar duruyordu en önlerinde.

Bulut trenler gökten aşağıya inmeye başladılar. Kötü insanları vagonlara toplayacaklar. Yeterince iyi biri olduğumdan emin değildim. Korktum. Sevdiğim insanlar için de korktum, ya sevdiklerimden birilerini de yakalarlarsa.

Korkunç görünüyordu bulut trenler. Aşağı indikçe onlara bakamadım, korkudan ağlamaya başladım, rüyamda ağlarken uyandım. Trenlere ne oldu hatırlamıyorum.

30 yorum:

  1. Kabus görmüşsün bu defa, ben de korktum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aytacrafts.

      görünce işte sabah not alıyorum :) rüyada korkmak ağlamak da ilginç oluyor, uyanınca bişey kalmıyor ama :)

      Sil
    2. Ben kabus görünce günlerce etkisinden kurtulamıyorum, hele bi kere teen wolf dizisini izliyordum o dönem, tahta kazıklarla vampir öldürüyorlar fln, sırt üstü yatarken sırtımdan bir şey sapladılar rüyamda gerçek bir acı hissederek uyandım sıçrayarak.Hala gerçekmiş gibi hatırlıyorum.

      Sil
    3. aytacrafts.

      hımm anladım fenaymış :)

      Sil
  2. Eskiden ben de kıyametin yaklaştığıyla ilgili rüyalar görürdüm ve herkes o anın geldiğini biliyordu. Bu rüyanı benimkilere benzettim. :)
    Geçen garip bir rüya gördüm ben de. Gece arkadaşlarla gittiğimiz lokantada cinayetler işlenmiş, korkup oradan uzaklaşmış, bu sefer lokantanın önündeki minibüsün arka kapısını biri açıyor. Meğer öldürülenleri parçalayıp et diye satıyorlarmış. 😅 Bir bu kalmıştı yapmadığınız diye söyleniyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet.

      et fiyatları artıyor çok, bu rüyan gerçek olabilir :)

      Sil
    2. Ya son öyküne yorum yapamıyorum, yayınla yazısı çıkmıyor. :/ Buraya koyayım yorumumu.
      "Yazık Ingrid'e, zor bir çocukluk geçirmiş ama çok güçlü biri. Bölümün sonu da çok heyecanlıydı, sonunda başardı. :)) Ingrid'in geçmişine değinmen iyi olmuş. :)"

      Sil
    3. duygu emanet.

      yaa ben de bazen yorum yapamıyorum bloglara, evet yayınla işareti çıkmıyor doğru, arada oluyor demek ki :) evet yaa ingrid i azcık tanıtayım dedim onun anıları ile :)

      Sil
  3. Ağaç ev sohbetlerinin bu haftaki konusu bilinç altına işlemiş gibi geldi. Rüyada ağlarken uyanırsam içlenme duygusu bir süre devam eder bende. Gerçi uzun yıllardır düzgün uyumadığım için nadiren rüya görüyorum... Şu an aklıma Rüyanda öldüğünü göremezsin gibi bir cümle sarf edilen ve TRT2 de yayınlanan Alman filmi Cortex geldi, çağrışım yaptı. Hayrolsun diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film gündemi.

      rüyasında öldüğünü gören olmamıştır bence :)

      Sil
  4. Bu aralar trene falan binmeyecek olmama sevindim. :)

    YanıtlaSil
  5. Ah Deep, geçenki distopya sana bu rüyayı gördürdü sanki :( inşallah iyi hissediyorsundur şimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş bahar mimozası.

      olabilir bak, rüyaları çabuk unutuyorum, not aldıktan sonra :)

      Sil
  6. Bulutlardan korkulur mu ya :)) Hayra yoralım yine de :)

    YanıtlaSil
  7. Hayr olsunn...Rüyanda ağlayınca sevinecegin bir şey yaşarsın der annem. Çok güzel haberler almanı diliyorum ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kelimelerin dansı.

      oleey gülelim bol bol :)

      Sil
  8. Ahh, gerçekten korkunçmuş Deep! Ben de geçenlerde rüyamda birçok kötü şeyin üst üste geldiğini ve annemin intihar ettiğini gördüm rüyamda, dehşet berbattı ve rüyamda çığlık atarken, kendi çığlığıma uyandım . Eskiden, yani yılar önce yine annemin öldüğünü görüp ağlayarak uyanmıştım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kayıp fısıltı.

      oyy o zaman annen çok uzun yaşıycak işteee :)

      Sil
  9. Hiç böyle yaratıcı rüyalar görmüyorum ben ya:( Sevgiler…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. persephone.

      görüyor ama unutuyorsundur :)

      Sil
  10. Bence de geçen günkü Ağaç Ev Sohbetlerinin konusu fena etkilemiş seni:)

    YanıtlaSil
  11. müfred.

    vallai olabilir :)

    YanıtlaSil
  12. ilkay.

    foto eveey, hani geçen ağaç ev 158 de yazdığım hani balerin bebek evde tv ünitesi yatak odası oluyor demiştim ya, bu da fotosu işte :)

    YanıtlaSil
  13. Sıkıntılar, stres, gerilim insana kötü rüya olarak geri dönüyor galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bücürük ve ben.

      ekonomik sıkıntılardan olabiler :)

      Sil